Advertisement

Üst komite kararları açıklandı…

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLE İLGİLİ ÖNERİLER

Haftanın tüm günleri için “saat:00:00 ile 05:00 saatleri arasında temel ihtiyaçların karşılanması haricinde sokağa çıkma yasağı alınması” şeklinde değiştirilmesi önerilmektedir.

Perakende ve mağazacılık hizmetleri ve kapalı olarak belirtilmeyen tüm hizmetler/sektörler 08:30-21:00 saatleri arasında; restoranlar, kafe, pastane, büfe ve meyhaneler ise 06:00-23:30  saatleri arasında hizmetlerine devam edebileceklerdir. Marketler 07:00-23:00 saatleri arasında açık olacaktır.

HAFTALIK COVİD-19 VERİ TABLOLARI (23.06.2021)

 

AÇIK OLAN YERLERDE KURALLAR;

 

 

 

 KARARLAR

 

 

KOYU KIRMIZI;

 

KIRMIZI;

 

TURUNCU;

 

YEŞİL;

 

GRİ;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GENEL KURALLAR;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Yolcular son 10 gün içinde ayak bastıkları/ bulundukları ülkeler arasında en yüksek risk grubundaki ülkeye göre değerlendirileceklerdir.

* Güney Kıbrıs’a gelen kişiler 10 gün süre ile Güney Kıbrıs’ta bulunmaları halinde, koyu kırmızı ülkeler hariç, ada içi sınır geçiş kuralına haiz olacaklardır.

* Ülkemize Güney Kıbrıs’tan otobüs ile düzenlenecek turistik turlarda, turuncu ve sarı ülkeden gelen aşısız turistler son 24 saat içinde yapılmış negatif antijen testlerini veya son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmeleri kaydı ile günübirlik geçiş yapabileceklerdir.

12 yaş altı çocuklara el bilekliği takılmayacaktır.

Yukarıda belirtilen kurallara haiz olmayan, ülkemizde ikamet adresi göstermeyen ve ülkemize gelmek isteyen kişiler, belirlenen merkezi karantina otellerinde geldikleri ülkeye göre 10-14 günlük merkezi karantinada kalacaklardır.

Ev karantinası kurallarına uymayan kişilerin merkezi karantinaya gönderilerek, kişilerin karantina ücretlerini kendilerinin ödemesi ve ilgili mevzuat uyarınca haklarında cezai işlem başlatılması önerilmektedir.

Kapalı otel turizmine girmek isteyen ve tarifeli uçak ile gelecek çift aşılı kişilerin el bilekliği ile kapalı otel turizmine yapan otellere gidebileceklerdir.

Ayrıca Kurban Bayramı dolayısı ile düzenlenmesi talep edilen ek charter seferler Sağlık Bakanlığı’nın iznine tabi olacaktır.

-Sınava katılacak kişilerin ve gözetmenlerin son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR veya son 48 saat içinde yapılmış antijen test sonuçlarının olması,

– Sınav alanının havalandırılması amacıyla kapı ve pencerelerin sürekli açık tutulması,

– Sınav alanına girecek kişilerin sınav boyunca kişisel koruyucu ekipmanlarını kullanması,

-Sınav alanında masaların sosyal mesafe kurallarına uyulacak şekilde düzenlenmesi

-Sınav alanına girişte dezenfektan yerleştirilmesi kaydı ile yapılması uygun görülmüştür.

“T izni olan taksilerde gerekli tüm hijyen koşulları sağlanarak en fazla 3 yolcu, turistik minibüs izinli araçlarda ise en fazla 5 yolcu ile birlikte transfer yapabileceklerdir.

Şoförler her 7 günde bir antijen testlerini yineleyeceklerdir.

Yolculuk sırasında camlar açık olacak, klima kullanılmayacak ve araçtaki herkes maske  takacaktır. Her seferden sonra araçlar dezenfekte edilecektir. Ayrıca toplu taşımacılık yapan toplu taşıma ve taksi işletmelerinde işletme sahiplerine taahhüt  formu imzalatılacaktır. Taahhüt formlarında belirtilen kurallara uyulmadığı tespit edilmesi halinde ilgili mevzuat uyarınca haklarında cezai işlem uygulanacaktır.

 

 

 

PCR

ANTİJEN

PCR / ANTİJEN

OTEL

OKULLAR

RESTAURANT

DENİZ / GEZİ TEKNELERİ

ÖZEL EĞİTİM MERKEZLERİ

CAFE

CASİNO

TOPLU TAŞIMACILIK

MEYHANE

MÜZİSYEN

BERBER / KUAFÖR

PASTANE

BAR / CLUB

MARKET / MAĞAZA VE TEDARİKÇİLER

KAHVEHANE / KIRAATHANE

İŞÇİ YATI EVLERİ / LOJMAN

BET OFİSLER

ÜRETİM / FABRİKA

İNTERNET CAFE

SİNEMA SOLANLARI

TAKIM SPORLARI

YÜZME SPORLARI

KAPALI SPOR SALONLARI

KAPALI ÇOCUK OYUN ALANLARI

GECE KLÜPLERİ

 

 

EK-1

Açık Alanlarda Bulunan Yüzme Havuzlarında Uyulması Gereken Kurallar

Ek 2

Plajlarda Uyulması Gereken Kurallar

 

 

 

 

Ek 3

Temaslı Evde Karantina Kriterleri

Bu koşulların sağlanamadığı durumlarda temaslı kişi otel karantinasına alınır.

Bu koşulların sağlanamadığı durumlarda temaslı kişi otel karantinasına alınır.

Bu koşulların sağlanamadığı durumlarda temaslı kişi otel karantinasına alınır.

Bu koşulların ikisinin de sağlanamadığı koşullarda temaslı kişi yanında bir ebeveynle beraber otel karantinasına alınır.

Bakımını sağlayacak kişi 1. maddede var olan şartları sağlamaya çalışır. Bakımını sağlayan kişi de ev karantinası kurallarına uymak zorundadır. Kaldığı konuta ziyaretçi kabul edemez.

 

 

 

 

 

           Evde Karantina, temaslıların evden dışarı çıkmadan, ev içerisinde de diğer kişilerle temas kurmadan yaşamasıdır. Ev karantinası, temaslı olan kişinin son temas tarihinden sonra yapılan ilk pcr test sonucunun negatif olması ile başlar. Son temas tarihinden sonraki 10. günde yapılan pcr testinin negatif olması ile sonlandırılır. Son temas tarihinden sonraki gün birinci gün olarak kabul edilir.

** Karantinanın önemli bir nedeni hastalık belirtisi göstermediğiniz halde enfekte olmuş olabileceğinizdir.

Bir kişi hasta olduğunu bilmeden veya herhangi bir belirti hissetmeden virüse yakalandığında hastalığı başkalarına bulaştırabilir. Karantina hastalığın yayılmasını önlemeye yardımcı olur.

 

Evde karantinada dikkat edilecekler;