DOLAR 35,9758 0.09%
EURO 37,3859 0.02%
ALTIN 3.302,440,50
BITCOIN 3528684-2,28%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Necip Fazıl Kısakürek, 38. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Necip Fazıl Kısakürek, 38. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

ABONE OL
Mayıs 25, 2021 13:32
Necip Fazıl Kısakürek, 38. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Necip Fazıl Kısakürek’in 38. ölüm yıl dönümünde, Eyüp Sultan Mezarlığı’ndaki kabri başında anma etkinliği düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, dualar edildi.

“Yokluğunu, fikirlerini, aramızda olmayışını hasretle anıyoruz”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, anma etkinliği sonrasında büyük üstat, büyük şair, fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 38. yılı dolayısıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Alpaslan, “Rabb’im mekanını cennet eylesin. Bugünkü bizim neslimizi, Türk gençliğini fikirleriyle düşünceleriyle yaşamıyla çok etkileyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli düşünce ve fikir adamlarından birisiydi. 38 yıldır olduğu gibi bugün de yokluğunu, fikirlerini, aramızda olmayışını hasretle anıyoruz. Her ne kadar kendisi olmasa da fikirleriyle o muazzam şiirleriyle her zaman gönlümüzde yeri var” dedi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de Kısakürek’in “Utansın” şiirini hatırlatarak, “Her bir beyti, her bir mısrası bir konferansa konudur şu anda bile okunduğunda. Her bir mısrası derin konular içeren üstadımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı ile Kısakürek’in torunu Emrah Kısakürek ve sevenleri katıldı.

TRT

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • live chat

    … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: kibristagundem.com/necip-fazil-kisakurek-38-olum-yil-donumunde-mezari-basinda-anildi/ […]

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r