Advertisement

Kahramanmaraş merkezli depremin 2. günü…Oktay: 3 bin 419 kişinin hayatını kaybetti, 20 bin 534 kişinin yaralandı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde dün saat 4.17’de (TSİ) 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24’te (TSİ) 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep’te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

7,7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 13.24’te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 419 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 534 kişinin yaralandığını açıkladı.

Deprem, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 3 bin 419’a yükseldi.

Yıkılan binaların enkazı altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Göçüklerin bulunduğu bölgelerde AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.