DOLAR 35,9535 0.04%
EURO 37,4519 0.26%
ALTIN 3.312,930,82
BITCOIN 3517594-0,89%
İstanbul

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu vahşetin hesabı verilmeli!

Bu vahşetin hesabı verilmeli!

ABONE OL
Haziran 1, 2021 08:53
Bu vahşetin hesabı verilmeli!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili “Bu vahşetin hesabı verilmelidir” ifadelerini kullandı.

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 1996 yılında faili meçhul bir cinayete kurban giden Kutlu Adalı hakkında BirGün Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Yeni bulgular ışığında sonuna kadar gidilerek Kutlu Adalı cinayetinin her yönüyle aydınlığa kavuşturulması gerektiğini kaydeden Akıncı, “Kutlu Adalı hunharca katledildiği zaman, bunun siyasi bir cinayet olduğunu, yeraltı örgütü işi olduğu ve aydınlatılması için sadece Kıbrıs’taki yöneticilere değil Türkiye yönetimlerine de sorumluluk düştüğünü söylemiştik. Aradan yıllar geçtikçe bu konuda toplumsal bir yüzleşmeye ihtiyacımız olduğu, karanlık güçler deyip arkasını getiremediğimizi, elde delil olmayınca belki daha açık konuşulamadığını ama hemen herkesin bu cinayetin arkasındaki güçleri tahmin edebildiğini söyleyegeldik” dedi.

Sedat Peker’in itirafları ve sonrasında kardeşi Atilla Peker’in daha somut olarak olayı anlatması Kutlu Adalı cinayetinin yeniden gündeme gelmesini sağladığını kaydeden Akıncı, “Bu cinayeti, benzeri birçok cinayetteki gibi, Türk devleti adına görev yapmakla yetkili kılınmış canavar ruhlu faşistlerin Türkiye’nin yeraltı-mafya örgütleri ile iş birliği içinde işledikleri yapılan açıklamalardan ortaya çıkmış bulunuyor. Artık tahmin değil yüzleşilmesi gereken gerçekle karşı karşıyayız. Bu vahşetin hesabı verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Akıncı şöyle konuştu:

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)
  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: kibristagundem.com/bu-vahsetin-hesabi-verilmeli/ […]

    Yanıtla
    +0
    -0
  • cam2cam

    … [Trackback]

    […] There you can find 52004 additional Information to that Topic: kibristagundem.com/bu-vahsetin-hesabi-verilmeli/ […]

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r